Вечірнє засідання 2 березня
Депутати розглянули урядовий законопроект про внесення змін до статті 15 Закону «Про кінематографію» (щодо права та умов розповсюдження і демонстрування фільму). За словами заступника міністра культури і туризму Тимофія Кохана, основною метою законопроекту є визначення та затвердження на законодавчому рівні строку прийняття рішень про видачу або відмову у видачі документа дозвільного характеру, вичерпний перелік підстав для видачі та скасування документа дозвільного характеру на право проведення посередницької діяльності у сфері кінематографії. Прийняття цього документа має удосконалити правові відносини у сфері кінематографії та законодавчо врегулювати норми, передбачені законом про дозвільну систему у сфері господарської діяльності.
Під час обговорення депутати наголошували на непідготовленості законопроекту і пропонували запровадити ліцензування на демонстрацію фільмів у кінотеатрах та по телебаченню антидержавного або антиморального характеру, які негативно впливають на суспільну думку та на виховання молодого покоління. За результатами голосування законопроект було відхилено.
Не знайшов підтримки у сесійній залі й проект закону про вакцинопрофілактику інфекційних хвороб, внесений депутатами Валерієм Сушкевичем, Віктором Коржем та Юрієм Гайдаєм. Пропонувалося дозволити вакцинацію тільки акредитованим лікувально-профілактичним закладам, визнати відповідальність медичних працівників, професійні дії і бездіяльність яких при виконанні профілактичних щеплень спричинили поствакцинальні ускладнення. А також здійснювати ліцензування медичної практики з правом проведення вакцинопрофілактики. Однак народні депутати наголошували на потребі відповідальності держави за якість вакцин, якими проводиться щеплення. Катерина Ващук (Блок Литвина) підкреслила, що в населення виробилося негативне ставлення до вакцинації, бо немає чітко напрацьованої системи, за яку відповідало б міністерство і вся структура органів охорони здоров’я в Україні, де було б чітко гарантовано якість вакцини, де були б чіткі інструкції, як це було колись. Окрім того, має бути чітко визначено, від яких хвороб є обов’язковим щеплення, від яких — за бажанням.
Верховна Рада також відхилила проект закону про доповнення статті 5 Закону «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних».
У першому читанні прийнято проект закону про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок. За словами автора законопроекту, народного депутата Світлани Шмельової (КПУ), метою прийняття законопроекту є припинення практики виселення редакцій ЗМІ, друкарень, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок з приміщень державної та комунальної власності, в яких вони працюють упродовж тривалого періоду. «В Україні при сприянні органів державної влади та місцевого самоврядування неодноразово робилися спроби рейдерських захоплень приміщень редакцій засобів масової інформації, їх корпоратизація і, як наслідок цього — перепрофілювання цих об’єктів», — стверджувала депутат.
Під час обговорення парламентарії також зауважували, що влада жодним чином не сприяла вирішенню цього питання. А навпаки — своїми рішеннями органи місцевого самоврядування встановлюють для цих підприємств підвищену орендну плату, більшу, ніж для бюджетних установ, що суперечить вимогам закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів». Альтернативний проект на цю ж тему вніс народний депутат Віктор Уколов. За результатами голосувань прийнято за основу проект С. Шмельової.
Потім парламентарії розглянули два проекти змін до закону «Про політичні партії в Україні» (щодо об’єднання політичних партій) в авторстві депутатів від «НУ—НС». Проект Бориса Тарасюка передбачав чітко визначити механізм об’єднання політичних партій шляхом злиття або приєднання до політичної партії. Проект Романа Зварича передбачав законодавчо вирішити суто правові проблеми об’єднань партій — зокрема, кому належатиме майно партії, яка вирішила об’єднатися з іншою партією через реорганізацію шляхом злиття. Доповідач від Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко назвав законодавчі ініціативи актуальними. За його словами, подальше укрупнення політичних партій сприятиме їх розвитку. Водночас деякі народні депутати зазначали, що проблема об’єднання і укрупнення партій абсолютно не турбує рядових громадян, у тому числі й рядових партійців. Зрештою, проект 
Р. Зварича направлено на доопрацювання, а законопроект Б. Тарасюка відхилено.
На початку вечірнього засідання Голова Верховної Ради України Володимир Литвин повідомив про входження народного депутата Тамари Єгоренко до складу депутатської фракції Партії регіонів.