Депутати Вінницької обласної ради звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням залишити на посаді голови Вінницької облдержадміністрації нинішнього керівника Олександра Домбровського. За таке рішення проголосували 64 із 74 присутніх на сесії депутатів.
— Ідея з прийняттям такого звернення виникла напередодні сесійного засідання, тому попередньо її не обговорювали ні на президії, ні на комісіях ради, — зазначив голова обл-ради Григорій Заболотний.
«Винуватець» цього рішення Олександр Домбровський теж назвав його несподіваним для себе. Тому, каже, не одразу визначився з реакцією на пропозицію депутатів. За його словами, нинішнього Президента привела до влади команда, представники якої, зрозуміло, претендують на певні посади. Триматися за посаду керівника області будь-якою ціною пан Домбровський не збирається. Буде політичне рішення — він виконає його. Але падати раніше пострілу не збирається. І взагалі не збирається падати. Бо й надалі, незалежно від посади, працюватиме в інтересах регіону та його людей.
Голова облдержадміністрації прозвітував перед депутатами про проведену роботу з часу його призначення на посаду. Олександр Домбровський очолив область після помаранчевої революції, на початку 2005-го. Заслугою своєї команди вважає низку зрушень у соціальній сфері, розвитку АПК.
— Якщо область має гарні показники в господарській діяльності, то ніяких різких змін у кадрових питаннях не буде, — процитував у своєму виступі слова новообраного Президента Віктора Януковича голова облради Григорій Заболотний. — Ми підтримуємо сказане, бо людям потрібна стабільність, додав він.
Тим часом незрозумілою залишається позиція депутатів із фракції Партії регіонів. Принаймні жоден із них не виступив і не сказав з цього приводу ні слова. За неофіційною інформацією, одним із найбільш вірогідних претендентів на посаду керівника Вінниччини називають народного депутата України Владислава Лук’янова. Дехто з вінничан уже їздив до Києва його вітати. Щоправда, поки що тільки з днем народження.