Депутати Кіровоградської облради просять правоохоронців перевірити законність використання коштів на добудову онкодиспансеру
Депутат Кіровоградської обласної ради, заступник головного лікаря обласного онкологічного диспансеру Володимир Яринич звернувся з проханням до правоохоронних органів перевірити законність використання коштів на добудову і обладнання другої черги обласного онкологічного диспансеру. Депутатське звернення, адресоване обласній прокуратурі, контрольно-ревізійному управлінню і управлінню МВС в області, на сесії ради підтримали більшість депутатів.
У запиті йдеться про недоліки керівництва управління капітального будівництва облдержадміністрації під час проведення будівельних робіт на вказаному об’єкті, зокрема — невиконання обов’язкових робіт для забезпечення захисту персоналу і пацієнтів від іонізуючого випромінювання, а також непроведення експертизи стосовно цієї проблеми. Крім цього, Володимир Яринич висловив зауваження щодо нецільового використання управлінням коштів. Приміром, придбання в постачальників обладнання для нового корпусу за завищеними цінами, а також  непотрібних неліквідів на суму близько 170 тис. грн.
У свою чергу начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Валерій Кошовенко повністю заперечує зловживання. Він звернув увагу депутатів на те, що будівництво триває вже двадцять років, а закупки матеріалів і обладнання здійснювалися виключно згідно з погодження головного лікаря установи.
Крапки над усім мають розставити контролюючі органи. Нагадаємо, що на завершення другої черги обласного онкологічного диспансеру, а саме: його радіологічного корпусу, наприкінці минулого року з державного бюджету було виділено понад 11 млн. грн.