«Сьогодні у Верховній Раді було незаконно зруйновано демократичну коаліцію. Я можу сказати, що після сфальшованих президентських виборів і після чіткої антидемократичної та антиукраїнської політики Януковича в України залишались демократична коаліція і демократичний уряд, які могли стати на перешкоді всім недопустимим діям» — таку заяву під час учорашнього брифінгу зробила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. 
Також вона зазначила, що історичну відповідальність за розвал демократичної коаліції, яка була «останньою барикадою, котру варто було захищати, якщо ми хотіли захищати незалежність і європейський розвиток нашої країни», несуть фракції Блоку Литвина і частини «НУ—НС». На її думку, далі буде чітко зрозуміло, «що Україна втратила, від чого Україна не зможе захиститися і які виклики для України не можуть бути зупинені саме тому, що зруйнували останню фортецю, останню барикаду захисту всього українського».
Ю. Тимошенко наголосила, що сьогодні, коли парламент розглядатиме питання про недовіру Кабінету Міністрів, країна поіменно знатиме тих, хто несе відповідальність за розвал коаліції і демократичного уряду. При цьому прем’єр пообіцяла не чіплятися за крісло та що у разі, якщо буде підтримана відставка Кабміну, відповідальність за його роботу відразу ляже на Президента Віктора Януковича. Водночас Ю. Тимошенко зазначила, що якщо у Верховній Раді й буде створено нову коаліцію, то «всупереч Конституції і законам України». Коли ж події справді розвиватимуться так, то Ю. Тимошенко бачить себе лідером об’єднаної демократичної команди, оскільки її цінності не змінилися.