Причиною отруєння 33-х учнів Вінницької міської школи №9 став одяг однієї з учениць 6-б класу. Її светр і куртка, просочені невідомою речовиною з їдучим запахом, призвели до захворювання дітей. Про це «Голосу України» повідомив директор школи Валентин Капуста. Вчора у цій школі не було занять. У зв’язку з надзвичайною ситуацією головний санітарний лікар Вінниці своєю постановою призупинив навчання.
Напередодні три бригади автомобілів швидкої допомоги почергово групами доправили в обласну дитячу лікарню 33-х учнів шостого і дев’ятого класів. Усі вони скаржилися на нудоту, головний біль та слабкість. У п’ятьох встановили отруєння середньої ступені важкості, у решти стан був трохи кращий. За словами заступника головлікаря Оксани Моравської, лікарі підозрюють, що діти отруїлися невідомою речовиною, що потрапила в організм дихальними шляхами.
Про результати огляду помешкання батьків учениці міліціонери поки що не повідомляють. «Приміщення школи ми вже провітрили і сподіваємося, що у середу нам нададуть можливість продовжити навчання», — каже директор навчального закладу. Виписати дітей з лікарні обіцяють у найближчі дні.