Крупи, овочі, риба, гриби безупинно дорожчають. За даними держінспекції з контролю за цінами у Тернопільській області, лише за тиждень (з 19 до 26 лютого) капуста білоголова зросла у ціні на 8,3% за кілограм, цибуля — на 20,4. Печериці коштують 34—35 гривень, хоч донедавна їх ціна не перевищувала 22 гривні за кілограм. Не кожному доступна риба, незаможні купують переважно тюльку та оселедці. М’ясоїдів має втішити те, що трохи подешевшала яловичина — на 0,3 відсотка, свинина — на 1, сало — на 1,9%. Щоправда, сало, варена ковбаса, птиця, масло, сметана, олія на Тернопільщині коштують дорожче, ніж у середньому в Україні. Завдяки вжитим в області заходам стабілізувалася ціна на цукор місцевого виробництва — на рівні 8,5 грн. за кілограм. А ось привозний солодкий продукт коштує більше 10 гривень, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1На Тернопільщині цьогоріч з'явиться великий сучасний рекреаційний пункт 393
-
2Олександр Корнієнко: Україна рухається до членства в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) 88
-
3Жінкам в агробізнесі пропонують 150 тисяч гривень гранту 66
-
4Зустрічі і пряме спілкування з молоддю завжди надихають! 64
-
5Кредитування аграріїв цього року сягнуло майже 5 млрд гривень 63