Крупи, овочі, риба, гриби безупинно дорожчають. За даними держінспекції з контролю за цінами у Тернопільській області, лише за тиждень (з 19 до 26 лютого) капуста білоголова зросла у ціні на 8,3% за кілограм, цибуля — на 20,4. Печериці коштують 34—35 гривень, хоч донедавна їх ціна не перевищувала 22 гривні за кілограм. Не кожному доступна риба, незаможні купують переважно тюльку та оселедці. М’ясоїдів має втішити те, що трохи подешевшала яловичина — на 0,3 відсотка, свинина — на 1, сало — на 1,9%. Щоправда, сало, варена ковбаса, птиця, масло, сметана, олія на Тернопільщині коштують дорожче, ніж у середньому в Україні. Завдяки вжитим в області заходам стабілізувалася ціна на цукор місцевого виробництва — на рівні 8,5 грн. за кілограм. А ось привозний солодкий продукт коштує більше 10 гривень, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Жителі Херсонщини отримують офтальмологічну допомогу від мобільної команди лікарів 341
-
2На Житомирщині відбувся Форум «Лісові ресурси: сучасні виклики та перспективи» 95
-
3Верховна Рада України ухвалила закон щодо єдиних підходів в оплаті праці державних службовців 61
-
4З початку року 1182 агрогосподарства отримали понад 6 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9» 54
-
5Руслан Стефанчук повідомив про підсумки пленарного засідання Верховної Ради України 12 березня 48