Союз десантників України та Всеукраїнська асоціація ветеранів Афганістану почала формувати елітний підрозділ — професійний батальйон, що складається з ветеранів-офіцерів військ спеціального призначення, повітрянодесантних військ і афганців. 
Про це під час брифінгу повідомив глава депутатської групи «Ветерани Афганістану й Чорнобиля — за майбутнє!» Сергій Куніцин. За його словами, найближчим часом цей батальйон буде сформований і повністю екіпірований.
Крім того парламентарій розповів, що за підсумками візиту прем’єра й міністра соціальної політики у військовий госпіталь урядом було ухвалено рішення про створення Служби у справах ветеранів, інвалідів і учасників АТО. «Це нас здивувало, адже на сьогодні у складі уряду є Державна служба у справах ветеранів та інвалідів. Ми не розуміємо, для чого потрібно створювати новий орган. Ми вважаємо, що недоцільно в умовах дефіциту бюджету ліквідувати службу, виплачувати допомогу замість того, щоб у назву діючого органа додати слова «...учасників антитерористичної операції»», — сказав народний депутат.