Голова фракції «Свобода» Олег Тягнибок на вчорашньому брифінгу розповів, що представниками його політичної сили нещодавно було зареєстровано законопроекти про внесення змін до Бюджетного і Кримінального кодексів.
Зокрема, за його словами, в документах запропоновано перелік злочинів і осіб, які підтримували сепаратизм та спонукали до терористичної діяльності. До цих людей мають застосовуватися кримінальна відповідальність, а також додаткова санкція у вигляді конфіскації майна. Вилучені кошти передаватимуться на фінансування військових проектів, формування соціального пакета для людей, які беруть участь в АТО.
Крім того, Олег Тягнибок вважає прийняття в першому читанні законопроекту про введення санкцій проти Росії позитивним моментом, але запізнілим. Він нагадав, що «Свобода» ще в травні зареєструвала шість проектів законів і постанов, які стосуються введення санкцій. Але тоді ці ініціативи не були проголосовані.
Також народний обранець сподівається, що сесія продовжить роботу, оскільки дуже багато важливих законопроектів ще не прийнято.