Сьогодні Львівщина знову прощатиметься з військовими, які загинули в зоні АТО, у зв’язку з чим цей день оголошено жалобним. 
У селі Забужжя Сокальського району знайшов останній спочинок Валентин Приход — командир мотострілецької роти 51-ї механізованої бригади, а у Стрию — старший солдат Павло Коваль, який служив у Яворівській бригаді. 37 загиблих — такі втрати Львівщини в антитерористичній операції. Цю цифру оприлюднила голова Львівської обласної адміністрації Ірина Сех. На жаль, доля ще 11 військових, які перебували в зоні АТО, залишається невідомою. Хоча їхні імена й потрапили у списки загиблих, однак тіл або немає у моргах, або вони ще не впізнані та потребують додаткової ідентифікації, розповіла очільниця ОДА. Втім, нині головне завдання, за словами Ірини Сех — перевезти тіла загиблих та гідно їх поховати. Також усі голови районних адміністрацій мають приділяти максимальну увагу родинам полеглих. Зокрема, за словами заступника військового комісара Львівщини Дмитра Акутіна, 7 сімей загиблих уже отримали матеріальну допомогу від Міністерства оборони — по 602 тисячі гривень кожна, окрім того, нині погоджуються документи ще на 23 родини.
Допомогу таким сім’ям надасть і обласна влада — ще в період Майдану родинам загиблих було передбачено виплатити по 100 тисяч гривень, тепер це стосуватиметься і сімей загиблих вояків. Для цього довелося переглянути обласний бюджет, однак необхідні 8 млн. грн. у ньому таки знайшли.
На жаль, чимало військовиків стали інвалідами, тепер вони потребують лікування, тож до цього долучились військові медики. Лікарі військово-медичного клінічного центру Західного регіону вперше в Україні провели успішне протезування ноги — їхнім пацієнтом став 36-річний мешканець Житомирщини, який уже не тільки зробив перші кроки, а й повернувся додому, де проходитиме курс реабілітації. За словами начальника медичного центру Івана Гайди, проблема полягала в тому, що донедавна безплатне протезування військових, які брали участь у бойових діях, гальмувалося через законодавчі перешкоди, однак наприкінці липня Верховна Рада ухвалила закон, що спрощує процедуру проведення протезування для бійців, які втратили кінцівки в АТО. Загалом у медичних закладах Львівщини перебуває майже сотня військових, із них 35 — мешканці Львівщини.