Футбол. Чемпіонат країни. 18-й тур. 26—27 лютого.
«Динамо» — «Кривбас». 1:0. 12 600 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Гол: Вукоєвич, 70.
«Карпати» — «Металіст». 2:1. 15 000 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Ощипко, 17 (п), Голодюк, 55 — Коельо, 11. Вилучено Едмара («Металіст», 64, друге попередження).
«Закарпаття» — «Металург» (Донецьк). 0:1. 3 200 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Гол: Мгуні, 42.
«Металург» (Запоріжжя) — «Іллічівець». 2:0. 3 500 глядачів. Рефері — Лісенчук (Київ). Голи: Кривцов, 36, Алозі, 47.
«Арсенал» — «Оболонь». 0:0. 5 100 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів).
«Дніпро» — «Зоря». 2:2. 13 922 глядачі. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Коноплянка, 34, Гоменюк, 65 — Скоба, 52, Лазарович, 90+2.
«Шахтар» — «Ворскла». 1:0. 20 000 глядачів. Рефері — Шмигельський (Львів). Гол: Жадсон, 45+3. Вилучено Матвеєва («Ворскла», 88, друге попередження).
«Чорноморець» — «Таврія». 2:0. 4 000 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Гришко, 75, Маурісіо, 90+1. Вилучено Старцева («Таврія», 4, фол останньої надії).
Після зимової паузи лідерам довелося не солодко. А зустріч у Львові взагалі мала особливий підтекст. Вона була однаково принциповою і для «Карпат», і для «Металіста». Адже ще не вщух скандал, пов’язаний із звинуваченням у договірному характері матчу між цими командами у сезоні 2007/2008. Своєрідним продовженням історії можна вважати подію в Туреччині, коли керівники «Карпат» заборонили охороні стадіону пускати на свій контрольний матч Мирона Маркевича. До речі, інтерес до поєдинку у Мирона Богдановича був насамперед як у тренера національної збірної.
Як і очікувалося, львівська гра була достатньо задиристою і завершилася з мінімальною перевагою господарів.
Здивували київські вболівальники, котрі за холодної погоди майже по вінця заповнили динамівський стадіон. І це при тому, що «Динамо» приймало аутсайдера. Люди, схоже, скучили за своїм футболом. Але динамівці яскравою, осмисленою грою, на жаль, не порадували. Ніби на їхніх діях позначився специфічний весняний авітаміноз. Склалося враження, що лідери чемпіонату ще не відійшли від навантажень підготовчого періоду. Цим повною мірою скористалися криворожани, котрі діяли грамотно і упевнено.
— Суперник нам ні в чому не поступався, і моментів створив багато, — щиро сказав журналістам (серед них був і кореспондент «Голосу України») після матчу воротар чемпіонів Олександр Шовковський. — Ми навіть могли і пропустити наприкінці матчу. Але все обійшлося. Здобули три очки. На гру погода не дуже вплинула. Інша річ, що ми повернулися додому за день до київського матчу. Тому різка зміна клімату, в принципі, мала позначитися на наших діях. Але це, звичайно, не вирішальний фактор...
Вимучив перемогу на своєму полі і «Шахтар». Хоча атакував великими силами. Натомість полтавці грамотно захищалися і гостро контратакували. Могли, звичайно, забити. Але не поталанило. Все вирішив один удар зі штрафного (досить сумнівного).
— Я не задоволений деякими моментами гри, — сказав Мірча Луческу. — «Ворскла» організувала в нашому штрафному майданчику все-таки більше моментів. Помилки у наших футболістів були ті само, що й у поєдинку з «Фулгемом». Тому після гри з полтавцями була жорстка розмова...
На знімку: фрагмент матчу у Львові.
Фото Євгена КРАВСА.