Зупинити зростання цін на споживчому ринку області не вдається. Вже традиційно дорожчають харчі. Вартість продуктів та безалкогольних напоїв знову збільшилась майже на три відсотки. Найбільше подорожчали овочі та цукор. Їхня ціна зросла, відповідно, майже на 12 та 14 відсотків. Статистика зафіксувала також подорожчання гречаних круп, а ще молока, сирів та кисломолочної продукції майже на 10 відсотків. Хоча не так суттєво, але продовжують підніматись вгору ціни на маргарин, яйця, олію, фрукти, яловичину, масло. В середньому за них доведеться платити на 2—4 відсотки більше.
Оскільки продукти коштують дорожче, то це не могло не позначитись на вартості харчування поза домом. Відтепер за обід чи вечерю у громадських закладах харчування доведеться викласти на півтора відсотка більше.
Єдине, що може порадувати, це зменшення вартості тваринних жирів. Однак через те, що багато споживачів у цей час дотримуються посту, купувати їх стали менше.
Трохи піднялись ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби. Але загалом ці зміни залишились не дуже помітні для покупців.
Такий само незначний спад статистика зафіксувала й у тарифах на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. Знижки на кілька сотих відсотка навряд чи зможуть суттєво вплинути на домашню економію. Натомість подорожчання палива й мастил майже на сім відсотків не залишилось непоміченим. Адже через це збільшилась вартість транспортних послуг.