Загалом вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв підвищилася з початку року на 2 відсотка. Роздрібна ціна твердого сиру подолала позначку в 70 гривень за кілограм, молоко подорожчало до 5—6 гривень за літр. Особливо «радує» цукор. Нині в області з чотирьох цукрових заводів працює лише один, і він не спроможний забезпечити потреби чернігівчан. Тому цукор уже реалізовується у торгових точках, магазинах по ціні 9—12 гривень за кілограм.
Молочні вироби у супермаркетах стали недоступними більшості споживачів. Зникли йогурти по одній гривні. Тепер їхня звична ціна 2—3 гривні. Невеличкі порції навіть знежиреного сиру теж коштують майже вдвічі більше. Масло вже подолало 50-гривневий рубіж.
За статистичними даними, алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1,2 відсотка. Водночас є і певні позитиви. Подешевшали фрукти (на 0,1 відсотка), риба та продукти з риби (на 0,5), тваринні жири (на 10,3). 
Хоча подорожчало пальне і мастила (на 4,7 відсотка), ціни на транспорті зросли ще лише на 1,3 відсотка. Загалом оплата за проїзд у Чернігові залишилася на рівні грудня минулого року. Так само тарифи на житло, воду, електроенергію, газ у цілому не змінилися.