Кримська дирекція «Укрпошти» відзначила п’ятнадцятиріччя від дня створення. В її складі сьогодні сім центрів поштового зв’язку. Міста й села автономії обслуговують більше 500 стаціонарних і пересувних відділень. У дирекції працює майже 4500 співробітників.
Кримська пошта перетворилася на сучасне підприємство. У центрах функціонує сітьова версія системи автоматичного бухгалтерського обліку, працюють автоматизовані системи фінансового управління, реєстрації й контролю за проходженням кореспонденції із застосуванням штрих-коду, що дало змогу підняти якість послуг, надаваних населенню.
Електронна пошта зв’язує дирекцію з усіма структурними підрозділами. Всі служби й відділи мають свою електронну адресу, завдяки чому підвищено оперативність одержання службової інформації. Кримчани мають можливість у центрах зв’язку користуватися послугами Інтернету.
Електронні перекази приймаються в усіх сільських і міських об’єктах зв’язку — в будь-який населений пункт України та інших країн. До місця призначення вони приходять протягом трьох годин.
Директор кримської дирекції «Укрпошти» Олександр Сосін (на знімку) на врочистих зборах, присвячених ювілеєві, розповів, що працівники підприємства щороку обробляють більше 9 млн. листів і бандеролей, близько 700 тисяч посилок, одержують і видають майже 2 млн. грошових переказів та 4 млн. пенсій і грошової допомоги, розповсюджують більше 100 млн. періодичних видань передплатою й у роздріб.
Кримська дирекція досягла значних успіхів за багатьма показниками. За підсумками роботи в 2009 році кримські поштовики посіли друге місце в Україні серед профільних організацій. Кращими за професією стали начальник відділу зв’язку міста Джанкоя Ірина Маєвська, сільські листоноші Клавдія Крупеницька, Решат Ахметов та інші.
У день народження ювілярам було сказано багато теплих слів, вручено подарунки й відзнаки.
Фото автора.