У Києві підписано серійний договір про організацію виробництва та виготовлення конструкцій цивільного літака Ан-148 в кооперації авіабудівного концерну «Антонов» з ДП Міністерства оборони України «ОАРП «Одесаавіаремсервіс».

Директор Одеського авіаремонтного підприємства Віталій Юхачов (на знімку праворуч) зазначив, що цим кроком його завод, який протягом багатьох десятиліть ремонтував літаки, вузли та агрегати для Міноборони й виконував закордонні замовлення, віднині повертає собі історичне призначення — будівництво літаків.
Одесити виготовлятимуть основні агрегати та конструкції крила до літаків «Антонов», які в подальшому збиратимуть на київському «Авіанті». Генеральний директор Державного господарського об’єднання МО України концерну «Авіавоєнремонт» Василь Павлюк (на знімку ліворуч) зауважив, що об’єднання зусиль цивільного і військового підприємств зможе подвоїти потужності вітчизняної авіабудівної галузі у виготовленні літаків Ан-148 з 12-ти на рік до кількох десятків.
Генеральний директор авіабудівного концерну «Антонов» Василь Белінський, у свою чергу, зауважив, що найголовнішим завданням очолюваної ним структури було і залишається збільшення потужностей для серійного виробництва літаків «Ан». «Для цього ми готові вивчити усі пропозиції вітчизняних авіаремонтних і авіабудівних підприємств, — зазначив Василь Васильович. — Шляхом розподілу праці всередині авіабудівної галузі ми зможемо максимально завантажити заводи і підприємства в регіонах, щоб досягти більших потужностей у будівництві цих літаків і зберегти при цьому високу якість відомої у світі своєю надійністю продукції».
Фото автора.