Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» передав Донецькій обласній санітарно-епідеміологічній станції 10 тисяч доз вакцини для імунізації новонароджених проти туберкульозу. 
Раніше головний санітарний лікар області Віктор Денисенко заявив про гострий дефіцит вакцини. Через це щеплення дітей у віці 7 та 14 років було призупинене, а наявних у пологових будинках запасів для новонароджених вистачило б лише до кінця лютого. Тому медики звернулися до благодійників із проханням допомогти придбати необхідний препарат. Адже постачання вакцини за рахунок державного бюджету очікується не раніше квітня. Всього в області щомісяця роблять щеплення від туберкульозу близько 3 тисячам новонароджених.
Як зазначив директор фонду «Розвиток України» Анатолій Заболотний, у разі затримки державних поставок фонд готовий оперативно відреагувати, щоб не припуститися збою у графіку вакцинації та не піддавати дітей ризику зараження туберкульозом на фоні епідемії захворювання в Україні. Нагадаємо, благодійна організація вже купувала вакцину від туберкульозу для дітей Рівненської та Донецької областей.