Верховна Рада має невідкладно розглянути запропонований фракцією Партії регіонів проект постанови про відставку уряду. Про це, відкриваючи вчорашнє позачергове засідання Кабміну, заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. 
Вона нагадала, що минулого тижня регіонали вже вносили аналогічний документ, проте після того, як фракція БЮТ стала наполягати на проведенні позачергової сесії для розгляду цього питання, постанову було терміново відкликано. А оскільки ця політична сила знову запропонувала на розгляд парламенту постанову про відставку уряду, то, на думку Ю. Тимошенко, потрібно внести ясність, «які партії, фракції та народні депутати підтримують антиукраїнський, антиєвропейський, корумпований режим Януковича, а хто виступає за демократичний, європейський розвиток країни та стоїть на позиціях зміцнення незалежності та суверенітету України».
Виходячи з цього, прем’єр наполягає на тому, щоб у вівторок першим питанням у Верховній Раді стояв розгляд проекту постанови фракції Партії регіонів про відставку уряду. «Якщо ця постанова набере більшість голосів, то буде зрозуміло, хто і за що голосує та хто підтримує антиукраїнську більшість у парламенті», — сказала вона та висловила переконання, що ті політичні сили, які підтримують незалежність та суверенітет України, енергетичну незалежність та справжню боротьбу з корупцією, залишаться в демократичній коаліції. При цьому прем’єр особливо наголосила, що на сьогодні в парламенті зафіксована та існує де-юре коаліція демократичних сил та що єдиний механізм розпуску коаліції — це вихід будь-якої фракції з її складу. «Іншого шляху руйнації коаліції не існує», — зазначила глава уряду та запевнила: її політична сила залишиться в демократичній коаліції.
Також Ю. Тимошенко поінформувала уряд, що направила Президенту В. Януковичу звернення, щоб першими питаннями, які розгляне створений та очолений ним Національний антикорупційний комітет, були: по-перше, «питання про корупційну передачу у приватну власність шельфу Чорного моря, котра базувалася на рішеннях, ухвалених за часів Прем’єр-міністра В. Януковича»; по-друге, питання «про корупційну та антидержавницьку діяльність «Росукренерго», котре багато років знекровлювало нафтогазову систему України»; по-третє, питання «незаконної передачі у приватну власність Януковичу державної резиденції «Межигір’я». «Я повірю, що Янукович буде боротися з корупцією, якщо він почне із себе та свого оточення. Хай почне з повернення резиденції «Межигір’я» державі», — наголосила Ю. Тимошенко.
Перейшовши до розгляду питань порядку денного, Кабмін ухвалив рішення, що в 2010 році ціна на газ для населення, установ, організацій та теплокомуненерго залишатиметься на рівні 2009 року. Як зазначив міністр палива та енергетики Юрій Продан, дане рішення прийнято після розрахунків запасів газу в підземних сховищах. Далі уряд перейшов до розподілу квартир, придбаних Державною іпотечною установою. За словами міністра праці та соціальної політики Людмили Денісової, завдяки цій програмі держава придбала 5561 квартиру на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень, причому 5284 родини вже отримали ордери. 65 відсотків цих квартир отримали родини, які стояли на квартирному обліку понад 30 років, в тому числі 790 — багатодітні сім’ї, одинокі матері та сім’ї, які виховують дітей-інвалідів, 327 — чорнобильці, 295 — педагоги, 129 — інваліди війни та 81 сирота. Ще 35 відсотків квартир виділено представникам МВС, Міноборони, МНС та прикордонникам. Ще одне «позитивне» питання стосувалося розподілу по обласних, районних та сільських медичних закладах великої партії сучасного медичного обладнання.