«Кияни вимагають невідкладної зміни влади у столиці», — заявив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку), коментуючи результати соціологічного дослідження щодо ситуації в Києві, яке провело «Українське демократичне коло» на замовлення Інституту політики 16—22 лютого 2010 року.
У даному дослідженні йдеться про оцінку киянами ситуації, що склалася у столиці. Так, згідно дослідження, 89,3% опитаних негативно оцінюють те, що відбувається на сьогоднішній день у Києві, і лише 2,5% висловилися позитивно. Діяльність Леоніда Черновецького на посаді Київського міського голови схвалюють лише 3,9% киян, а переважна більшість (91,3%) не схвалює. До того ж якби нині проводився референдум стосовно довіри міського голови Леоніду Черновецькому, то тільки 3,9% киян висловили б йому довіру, а переважна більшість киян (89,7%) висловила б Леоніду Черновецькому недовіру. Водночас, говорячи про дострокові вибори, варто зазначити, що переважна більшість мешканців столиці (85,1%) вважає, що необхідно провести дострокові вибори міського голови Києва, протилежної думки дотримується тільки 8,7% опитаних.
«Дуже важливо в сьогоднішній дискусії про долю керівництва Києва знати, якою є позиція киян і, дивлячись на результати опитування, можна з впевненістю сказати, що кияни виступають за невідкладну зміну влади у столиці», — підсумував М. Томенко.
Заступник Голови Верховної Ради зауважив, що такої недовіри до посадової особи органів місцевого самоврядування «Україна ще не знала». Він також відзначив, що «динаміка розчарування та несприйняття Леоніда Черновецького і його команди в Києві може певною мірою порівнятися лише з «сумною історією» щодо оцінки діяльності Віктора Ющенка.
«Цілком очевидно, що результати цього своєрідного громадського референдуму — це вимога киян якнайшвидше змінити владу у столиці», — сказав М. Томенко. Він також наголосив, що цей факт змушує Верховну Раду невідкладно розглянути питання про перевибори та призначити дату дострокових виборів у Києві.
Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.