Імовірність того, що цього тижня парламент висловить недовіру урядові, сягає 50 відсотків. Таке припущення висловив учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Нині говорять про те, що за це питання віддадуть голоси близько 240 народних обранців, «але я не знаю, кого рахують», — сказав глава парламенту. І додав, що очільник Верховної Ради з приводу кадрових питань не голосує.
Володимир Литвин підтвердив, що цього тижня може відбутися зустріч керівництва парламенту з Президентом — скоріш за все у вівторок, під час перерви у пленарному засіданні. Водночас глава парламенту наголосив, що подібні діалоги необхідні на рівні всіх гілок влади, шоб обговорювалися питання державного значення. «Але я категорично проти, щоб говорили лише з тією частиною, з якою вигідно говорити, — наголосив Володимир Литвин. — Бо буде легалізовано той поділ, який ми сьогодні фактично маємо».
Відповідаючи на запитання журналістів, чи оголошуватиме Голова Верховної Ради про розпад коаліції, Володимир Литвин висловив подив: чому викликає такий спротив необхідність подання 226 підписів? «На превеликий жаль, у нас немає діалогу, — сказав він. — Кожен читає і тлумачить те, що на його користь». Навіть на це питання, з приводу підписів коаліціантів, Мін’юст надав Голові Верховної Ради два суперечливі пояснення: одне — що все чинно, а друге — що протизаконно.