Бокс. Після дворічного співробітництва з «К2 Іст Промоушнз» Віталій Кличко вийшов зі складу її засновників. Про це позавчора на прес-конференції у Києві повідомив власник компанії Вадим Букхалов. «Віталій Кличко відмовився від своєї частки у «K2 Іст Промоушнз» і на даний момент єдиний її власник — я. А назва компанії найближчим часом зміниться».
Пан Букхалов повідомив, що причини виходу Віталія Кличка йому відомі, але називати їх відмовився. «Розмови про можливий розрив йшли ще в кінці минулого року, але я сподівався, що вони так і залишаться розмовами. Проте на початку лютого Віталій сказав мені про своє рішення. Стосовно мотивів, то буде коректніше, якщо він озвучить їх сам. Адже це було його одноосібне рішення. Кличко-старший, по суті, поставив мене перед фактом. Наскільки мені відомо, Віталій планує зайнятися промоутерською діяльністю в Україні», — повідомив Вадим Бухкалов.
За його словами, контракти боксерів залишаються в силі. Виняток становлять лише суперважковаговик Олександр Устінов, у якого ексклюзивний контракт з Кличком, і декілька молодих, маловідомих боксерів, які лише нещодавно почали професіональну кар’єру. «Заур Байсангуров, Юрій Нужненко, Вячеслав Узєлков, Сергій Федченко, Максим Бурсак, Валерій Бражник та інші залишаються зі мною» — відзначив промоутер.
Водночас він розповів, що нині веде пошук нових партнерів. Насамперед були відправлені пропозиції про співпрацю колишнім партнерам «K2 Іст Промоушнз» — телеканалу «Інтер» і торговій марці «Немірофф». «Якщо ці компанії відмовляться від співпраці, розглядатиму інші пропозиції, — сказав власник компанії. — Професіональний бокс в Україні тепер має такі рейтинги, що, упевнений, ми дуже швидко знайдемо нових партнерів».
Він також повідомив, що найближчим часом вирушить до Європи, а потім до США на перемовини з найвідомішими промоутерами стосовно майбутніх боїв боксерів своєї компанії.