Село Дачне Біляївського району Одеської області — в зоні підтоплення через інтенсивне танення снігу. На 12 вулицях села рівень води досяг 20 сантиметрів, підтоплено городи, льохи, колодязі 122 будинків. У селі Олександрівка Комінтернівського району напору води не витримала дамба ставка. Потік зруйнував дорожнє полотно й розірвав водопровідну трубу діаметром 10 міліметрів. 130 будинків залишилися без питної води, її підвозять в автоцистернах. Один будинок перебуває під загрозою зсуву — від вимоїни його відділяє 15 метрів.
Проблеми, пов’язані з таненням снігу, виникли і в Одесі. Дах Музею імені Олександра Пушкіна не витримав великої кількості мокрого снігу й води — зі стелі побігли струмки, і співробітники були змушені евакуювати безцінні експонати.
Мешканці південних районів із тривогою очікують березня. Синоптики прогнозують дощі й підвищення рівня води в річках до 1,5 метра. А це означає, що заплави Дунаю й Дністра затопить, під загрозою зриву роботи опиняться енергетичні й житлово-комунальні об’єкти. Крім того, якщо Дунай і Дністер перетнуть критичну позначку, почнеться повінь на автотрасі Одеса—Рені, затопить величезні масиви сільгосппідприємств.