Голова Верховної Ради Володимир Литвин у четвер зустрівся з Президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком. 
Основною темою розмови стала політична ситуація, що склалася в Україні після завершення президентської кампанії, повідомляє прес-секретар глави українського парламенту. На думку В. Литвина, всі гілки влади та політичні сили мають докласти максимум зусиль до того, щоб «об’єднати країну в процесі роботи». «Має бути розуміння того, що нам украй потрібно сконсолідувати країну, відклавши ті суперечливі питання, за рахунок експлуатації яких здійснювалися вибори, і висунувши на перший план завдання, які об’єднують суспільство», — зазначив керівник українського парламенту. «Від того, наскільки це вдасться, залежатиме відповідь на запитання, чи зможемо ми досягти стабільності», — сказав він.
Президент Європарламенту висловив свою солідарність із цією думкою, наголосивши: «Найголовніше, що стоїть на порядку денному в Україні, — це стабільність держави». У цьому контексті, за словами Є. Бузека, важко переоцінити роль українського парламенту та його керівництва. «Ваша відповідальність полягає в налагодженні конструктивного діалогу, збереженні демократичного процесу обговорення та прийняття важливих для країни рішень у Верховній Раді України», — зауважив керівник Європарламенту.
Під час обговорення питання щодо подальшого розвитку співробітництва між Україною та ЄС сторони дійшли згоди про те, що сприяти цьому повинна повна відкритість з обох боків. Сьогодні як ніколи, вважає В. Литвин, є актуальним питання «втягування України в європейські справи». «Україна переживає такий момент, коли їй потрібно дати певні преференції в стосунках з Євросоюзом. Цього потребує не стільки влада, скільки люди», — заявив Голова Верховної Ради. У відповідь Є. Бузек запевнив співрозмовника, що докладатиме зусиль для того, щоб «зробити Євросоюз максимально відкритим для України», додавши при цьому, що він зі своїми колегами прагне активізації співробітництва між Україною та ЄС по лінії «Верховна Рада—Європарламент».
Не оминули співрозмовники й теми підготовки України до Євро-2012, оскільки, за словами Президента Європарламенту, «це дуже важливий захід для укріплення стосунків між Україною та ЄС». «Щоб добре підготуватися й провести Євро-2012 на достойному рівні, нам потрібна довіра до нашої країни та інвестиції. А це знову-таки залежить від досягнення стабільності в Україні», — наголосив В. Литвин, зауваживши водночас, що «ліміт непередбачуваності ми вже вичерпали».