Черновецькому принесли качку на сніданок
Якщо міський голова не йде на ринок, то ринок іде до міського голови, вирішили торговці з Житнього й Володимирського базарів і вчора вийшли під стіни столичної адміністрації. Протестувати проти приватизації прийшли не з порожніми руками. Заманювали Леоніда Черновецького домашнім салом і ковбаскою, щоб «градоначальник був ситий і незагребущий». Але той до людей так і не вийшов.
...Галина Миколаївна Мала торгує на Житньому капустою й помідорами. А от до столичного голови прийшла з качкою.
— Черновецькому на снідання принесла, а він, бач, уже наївся, — жартує.
Качку відразу викуповують представники первинної організації «Фронту змін», які не підтримують приватизацію базарів. «Тормозок» новообраному члену вищої ради юстиції, яким тепер є київський градоначальник, обходиться їм у двісті гривень. До птиці докуповують сало й ковбасу.
— Наша пропозиція: якщо ринки продадуть, то торгуватимуть отут. А це ми депутатам на пробу віднесемо, — каже очільник організації Геннадій Кривоший.
Однак ні його, ні Галину Миколаївну до «святая святих» — на засідання Київради не пускають. Качка залишається в господині.
Відстоювати інтереси торговців уже традиційно береться лідер блоку свого імені Віталій Кличко.
— З незрозумілих причин ринки, які є прибутковими комунальними підприємствами й щодня приносять гроші до скарбниці, сьогодні хочуть віддати у приватні руки. Ми цього не допустимо, — обіцяє він.
Обстала проти продажу Житнього із Володимирським і прокуратура міста. Днями вона опротестувала рішення Київради про включення комунальних ринків до переліку підприємств, які підлягають приватизації.
Як повідомляє прес-служба відомства, столична прокуратура перевірила законність рішення Київради й установила, що приміщення за адресою вул. Горького, 115 і Верхній Вал, 16 були виставлені на приватизацію не як цілісні комплекси, а як окремі певні приміщення, при цьому рішення про їх приватизацію не було погоджено з Київським міським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України.
До слова, секретар Київради Олесь Довгий, відкриваючи вчорашнє засідання, відзначив, що київська влада знає про протест прокуратури й зробить усе, щоб зберегти профільність підприємств і робочі місця.
 
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.