Фракція «Наша Україна—Народна самооборона» основною умовою для створення чи збереження коаліції ставить висування нею кандидатури прем’єра. Про це, за повідомленням «Української правди», написала в своєму он-лайн-нотатнику «Твітер» народний депутат фракції «НУ—НС», член групи «Єдиний центр» Леся Оробець.
За її словами, прийнято рішення направити керівника фракції Миколу Мартиненка до Тимошенко — з пропозиціями про прем’єрство, а потім до Януковича — з тими само пропозиціями. «Наступна фракція в понеділок. Наш прем’єр — обов’язкова умова», — зазначила вона. Вона також переказала дискусію на фракції. Зокрема, Віктор Тополов і Микола Мартиненко заявили, що ніякого проекту угоди від Януковича ні офіційно, ні неофіційно не надходило. Крім того, поділилася Л. Оробець, «є інформація, що В. Ульянченко обдзвонює і просить В. Кириленка, Ю. Костенка і депутатів від «ЄЦ» підтримати заяву про те, щоб Ющенко був прем’єром». А В. Тополов запропонував об’єднатись навколо кандидата в прем’єри — Яценюка.
Сам Арсеній Яценюк розповів, що у середу зустрічався з Ющенком. «Не хочу починати з прізвища прем’єра. Тимошенко за рахунок нас намагається втриматись при владі. Я не прийшов працевлаштовуватися. Крісло прем’єра електричне. Його зватимуть «Кирієнко». Новий прем’єр має оголосити дефолт», — цитує народний депутат А. Яценюка.
Давид Жванія, у свою чергу, повідомив, що Янукович запропонував три кандидатури прем’єра, та додав, що «наступні 4, 5, 6 можуть бути гіршими».
Анатолій Матвієнко наголосив, що зараз потрібна єдність фракції. «Нас «поштучно» купити легше», — зауважив він. Загальна риторика, за словами Л. Оробець, була в дусі «потрібні об’єднання і публічність».
Роман Зварич залишив засідання, не знайшовши охочих воювати за Тимошенко. «Я був уповноважений на переговори з Партією регіонів у 2006 році. Можу передати вам таємний протокол з Азаровим, де вони зобов’язувалися вступити в НАТО... Мені фізично погрожував член уряду, змушуючи йти на злочини. Хто більш наївний: ви чи я? З ним неможливо домовлятися», — наводить Оробець слова Зварича, сказані під час засідання фракції.

Водночас член фракції «НУ—НС» та депутатської групи «Народна самооборона» Юрій Гримчак стверджує: самооборонці не були присутні на вчорашньому засіданні фракції, а тому «Народна самооборона» не має жодного відношення до ухвалених на цьому засіданні рішень. «Я відповідально заявляю, що народні депутати від групи «Народна самооборона» не ухвалювали ніяких рішень про внесені пропозиції щодо співпраці з Партією регіонів», — цитує Ю. Гримчака прес-служба «Народної самооборони».