Дворазова чемпіонка Олімпіади у Ванкувері біатлоністка Магдалена Нойнер виступила з жорсткою критикою допінг-служби. 

«З людьми поводяться гірше, ніж зі свинями, яких ведуть на забій. Тільки приходиш до фінішу, а там тебе оточують чотири-п’ять чоловік, які смикають тебе в різні боки. Навіть до крику доходить. По-моєму, це нестерпно. Важко радіти, коли тебе за руку тягнуть вліво-вправо. Практично неможливо насолодитися моментом, коли отримуєш золоту медаль. Я вважаю недопустимою їх неповагу до спортсменів, — обурюється німкеня. — Це страшенно псує настрій. Навіть переодягнутися нормально не можна. Людина приходить до фінішу, хоче поміняти одяг — і не зустрічає розуміння. На жаль, люди тут негнучкі, вони тільки дотримуються своїх правил і зовсім забувають про спортсменів», — пояснила Нойнер.
А от іще критична думка на цю тему. «Вважаю, що приходити брати допінг-проби о шостій ранку перед стартом перегонів ненормально. Це ж не 37-й рік в СРСР, зрештою!», — обурився головний тренер російської лижної збірної Юрій Чарковський. Він вважає, що настільки нетрадиційний час підйому міг вибити спортовців з колії. Фахівець стверджує, що в підсумку російські лижники невдало стартували на ванкуверській Олімпіаді.
Цікаво, що Міжнародний олімпійський комітет намітив провести протягом Ігор дві тисячі (!) допінгових перевірок, що є рекордним показником для зимових олімпіад.
...Обурення спортовців і тренерів частково можна зрозуміти. Брак тактовності, безперечно, нервує. Але на фоні того, яким грандіозним і ганебним злом є застосування допінгу в спорті, оті всі незручності просто блякнуть. І дуже добре, що отією вселенською проблемою опікуються все жорсткіше. І слава Богу.