У луганському Будинку творчої інтелігенції «Світлиця» відкрилася персональна виставка майстра різьблення по дереву Віктора Суркова. Автор представив більше трьох десятків робіт, і це тільки частина виробів, створених за останні роки. Перші відвідувачі виставки назвали її «Лісовою піснею», бо твори майстра наповнені казкою, поезією та романтикою. Сам автор об’єднав роботи під загальною назвою «Вчорашні дрова» і пояснив чому:
— Матеріал, з якого створені ці образи, дала мені природа. Я шукав його в багаттях, що не догоріли, у річкових і озерних загатах, у лісі біля моєї дачі. Корчі нагадували мені смішних чоловічків, гриби-трутовики — крила казкового птаха, пеньки, що вигоріли у багатті, породжували хитрих лісовичків. По суті, це все — дрова. Але я змусив їх посмішити людей і тим самим продовжив їм життя.
Хоча різьбленням по дереву й лісовою скульптурою Віктор Сурков займається вже тридцять років, це його перша персональна виставка. Луганці тільки недавно відкрили для себе цього художника. Сурков — скромна людина і своє захоплення ніколи не афішував. Слава до нього прийшла після виставки частини його робіт в Українському домі у Києві під час творчого звіту Луганської області. Розповідають, що його лісові чоловічки збирали цілі юрби глядачів. Люди посміхалися й намагалися доторкнутися до них руками. А все тому, що персонажі надзвичайні — у них багато гумору, добра, життєвої філософії, позитивної енергії. А ще у них є музика й поезія. Через свої вироби майстрові вдається передати своє світовідчування, стан душі й взагалі ставлення до природи й людей. Воно завжди зі знаком плюс.