У селі Розкішному Лутугинського району, що вважається передмістям Луганська, підтоплено більше 200 дворів. Городи залиті, вода у дворах досягає колін, а подекуди заполонила будинки. Як розповіли мешканці села, подібне вони пережили більше 10 років тому. Тоді вода пішла сама, допомоги від влади не було, компенсацій теж. За словами голови Лутугинської РДА Юрія Гладких, у селі й справді найтяжча ситуація по району. Сімох довелося евакуювати. Проблема у тому, що основна частина русла річки проходить територією села, і з метою безпеки крижані затори підривати не можна. До місця НП стягнули сили й засоби цивільного захисту населення області. У зоні події розбирають крижані затори в руслі ріки Вільхова, укріплюють дамби й береги ріки мішками з піском.
А от влада Луганська вважає, що загрози затоплення частини території обласного центру поки що немає. Однак, враховуючи можливість великої кількості весняних опадів, міськвиконком просить керівників водоймищ збільшити нинішні скидання. Це дасть змогу убезпечити території міста від затоплення. Адже за прогнозами, уже із завтрашнього дня рівень води в річках підніметься на 30—40 см.
Напруженою залишається обстановка зі скупченням великої кількості води у низинних територіях міста. Сьогодні відкачують воду 3-4 насосні установки міських комунальних служб, приведені до готовності потужні насосні станції підрозділів міського управління МНС, розв’язане питання з їх доставкою до місць із можливою ускладненою обстановкою, а також забезпеченням їх паливо-мастильними матеріалами. У райрадах створені й протипаводкові штаби, накопичують запаси піску й мішків.