На третину зменшили орендну плату за використання об’єктів комунальної власності у Вінниці. «Зекономлені кошти підприємці зможуть використати для утримання на плаву власного бізнесу», — так пояснив міський голова Володимир Гройсман рішення депутатів про зниження на тридцять відсотків оплати підприємцями власності, орендованої ними в територіальної громади міста. Діятиме нове рішення до кінця нинішнього року.
За попередніми підрахунками, міська казна може втратити від цього приблизно 2,4 мільйона гривень. «Незважаючи на це, ми пішли на такий крок, тому що зросла заборгованість за оренду майже на мільйон гривень, а також 24 орендарі припинили дію договорів через складне фінансове становище, — каже начальник управління комунального майна Вінницької міськради Ігор Шутак. — Знижки запроваджено для всіх орендарів — сумлінних платників і боржників. Боржникам запропонували провести реструктуризацію заборгованої суми. Маємо надію, що в наступному році ситуація зміниться на краще і втрачені кошти повернуться сторицею».
Торік від оренди комунального майна бюджет Вінниці отримав 7,2 мільйона гривень. У нинішньому році, за прогнозами фахівців, надходження зменшаться до 4,8 мільйона гривень.
Вінниця.