«Якби насправді у Прем’єр-міністра було бажання піти у відставку, і тому вона хотіла б, щоб це питання було розглянуто швидше, вона б могла написати про це заяву, і ми б їй допомогли скликати це позачергове засідання, зібрали б свої підписи, якщо вона справді цього хоче», — заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович в ефірі телеканалу «Інтер».
На його думку, «вже ніхто не має сумніватися в тому, що нинішній Кабмін відправлять у відставку». За словами 
О. Лавриновича, відповідно до чинного законодавства, відбутися це має в десятиденний термін від дня реєстрації у Верховній Раді відповідного проекту постанови. При цьому він запевнив, що «наступного тижня це питання буде вирішено».
«Потрібно чітко усвідомити, що та велика кількість заяв, які роблять сьогоднішня Прем’єр-міністр і її заступник, є свідченням того, що вони не знають точно, що для себе робити, і, програвши виборчу кампанію, не мають сили духу й відповідальності зробити єдиний можливий у цій ситуації крок. І коли український народ висловив їм недовіру на виборах, прийняти відповідальне рішення і спокійно піти у відставку і працювати в опозиції, з тим щоб змагатися за повернення у владні крісла на наступних виборчих кампаніях і до парламенту, і щодо обрання глави держави», — резюмував 
О. Лавринович.
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.