Позачергове засідання парламенту, яке Блок Юлії Тимошенко ініціював провести вчора, так і не відбулося. Голова Верховної Ради Володимир Литвин пояснив свою відмову скликати позачергове засідання неналежним оформленням документів, необхідних для проведення такого засідання.
Як повідомляє прес-служба парламенту, В. Литвин підкреслив, що «Верховна Рада має демонструвати стабільність та передбачуваність, а не бути вмонтованою у систему реалізації сценаріїв тієї чи іншої політичної сили». На його думку, є певні обставини, які свідчать про те, що «ця ініціатива вкладається у якийсь план дій, приурочений до інавгурації Президента України, і готувалась вона поспіхом».
Керівник парламенту нагадав, що ініціативу проведення позачергового засідання повинні підтримати не менш як 150 народних депутатів. Крім цього, відповідно до Регламенту Верховної Ради України, ініціатори повинні аргументувати його необхідність, а також підготувати проекти документів, які будуть розглядатись на позачерговому засіданні парламенту.
За словами В. Литвина, фракція БЮТ не внесла проект постанови про відповідальність Кабінету Міністрів, хоча саме такий порядок денний пропонувала для проведення позачергового засідання парламенту в середу.
Голова Верховної Ради зазначив, що представники БЮТ послались на проект постанови, який раніше зареєструвала фракція Партії регіонів. Однак, за його словами, цей документ було повернуто до фракції «для оформлення у відповідному порядку». Отже, наголосив В. Литвин, немає підготовлених та належним чином оформлених документів для проведення позачергового засідання.
Керівник парламенту також повідомив, що згідно з Регламентом фракції БЮТ потрібно було зібрати два списки з підписами 150 народних депутатів про скликання позачергового засідання та під проектом постанови про недовіру Кабінету Міністрів. Окрім того, у вівторок вранці він отримав заяву депутата від БЮТ Віталія Барвиненка про те, що той не підписував документів, 
пов’язаних із проведенням позачергової сесії. «Отже, під запитом на проведення засідання підписалися 149 депутатів, фракція БЮТ належним чином не оформила ініціативу проведення позачергового засідання Верховної Ради у середу», — наголосив В. Литвин.