Голова Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив існування «чорнового» варіанта угоди про створення нової коаліції. Про це він заявив на брифінгу в парламенті, повідомляє РБК-Україна. 
В. Литвин наголосив, що «чорновий» варіант коаліційної угоди він отримав не від першого заступника глави парламенту Олександра Лавриновича, а від ініціативної групи Партії регіонів. «Там не написано, хто з ким збирається вступати в коаліцію, там — виключно загальні засади і позиції, які є фактично в усіх коаліційних угодах», — сказав він.
На уточнююче запитання, чи заносили йому в кабінет проект коаліційної угоди, В. Литвин зазначив: «Заносили, але ще не читав». І наголосив, що конкретного рішення про створення нової коаліції немає: «Переговори ведуть всі з усіма».
***
Водночас В. Литвин повідомив, що у вівторок, 2 березня, звернеться до Ради коаліції з вимогою надати документи, які підтверджують її існування. «Дайте 226 підписів про будь-яку коаліцію, я оголошу, що нова, стара, модернізована коаліція існує», — зазначив він.
Відповідаючи на запитання, яка більша вірогідність — створення нової коаліції чи формування технічного уряду за домовленістю політичних сил без формального створення коаліції, 

В. Литвин наголосив, що Конституція України і закон про Кабінет Міністрів не передбачають створення технічного уряду. А новий уряд можливий за умови коаліції. Глава парламенту підкреслив, що депутати мають лише один вихід — «зціпивши зуби, мобілізуватись і працювати».