У найближчому майбутньому в столиці з’явиться вулиця імені українського поета Василя Симоненка, якому цьогоріч виповнилося б 85 років. На його честь депутати Київради планують перейменувати вулицю Освіти, що біля Повітрофлотського моста. Тут поет якийсь час мешкав. Питання перейменування вулиці розглядатимуть на найближчому засіданні Київради.
Місце в «рукавичці»
Київ забезпечить житлом 250 тисяч уболівальників, які приїдуть на чемпіонат Європи з футболу, що відбудеться в 2012-му. Для них виділять одно- і двозіркові готелі, гуртожитки та санаторії. Адже Київ має дві унікальні санаторно-курортні зони — Кончу-Заспу і Пущу-Водицю. Задіють також приватний сектор і невеликі готелі в радіусі 70 км від столиці.
Діагноз: погана екологія
Київ — сумний лідер за рівнем захворюваності. Про це заявив член науково-експертної ради «Інституту міста», доктор медичних наук Вадим Березовський. «Люди в столиці, а особливо діти хворіють частіше, ніж в інших містах. Найпоширеніші захворювання — три чверті — органів дихання». Доктор Березовський пов’язує це з поганою екологією в столиці.
Один такий
Цього року головному залізничному вокзалу Києва виповнюється 140 років. За свою історію він кілька разів руйнувався й відбудовувався. Нині термінал є не лише «гаванню» для потягів, а й місцем роботи для тисяч киян: хто пиріжки продає, хто квартири здає, а таксисти взагалі дороге «пасовище» влаштували. Щорік через Київ-Пасажирський проходять сотні тисяч людей. Такий вокзал у столиці досі тільки один.
Сектранзії, коліум та інші
12 млн. квітів прикрасять навесні столичні клумби. У травні «Київзеленбуд» планує висадити їх у відкритий ґрунт. Робітники закладають насіння у теплиці, щоб воно встигло прорости до весни. На клумбах висадять бегонію, хлорофітум, аспарагус, пеларгонію. Крім того, уже розсаджують черешки сектранзії і коліуму. «Київзеленбуд» також оголосив до 28 лютого конкурс на створення дизайну квіткового годинника по вулиці Інститутській, механізм якого торік пошкодили перехожі. Він матиме «весняний» і «осінній» дизайни, а також місток над циферблатом для фотографування.
Музей подарунків
У музей подарунків, які одержує київський міський голова, почали водити екскурсії. Щоб побачити півтори тисячі експонатів, потрібно заздалегідь подати заявку до громадської приймальні КМДА. Музей працює щодня, крім суботи й неділі, з 10.00 до 18.00.