Вхід до «Сяйва» охороняють вантажівки
Протистояння за книгарню в центрі столиці триває. Ще минулого тижня (уже другий раз за місяць!) до приміщення «Сяйва» увірвалися невідомі. І забарикадувалися зсередини, виставивши персонал на вулицю.
— Там засіло чоловік сорок, ще близько ста постійно крутяться поруч із магазином. Як тільки ми наближаємося — вибудовується ланцюжок і нас навіть близько не підпускають, — розповіла «Голосу України» директор Алла Лазуткіна.
Особисті речі співробітників і товар на п’ять мільйонів гривень залишилися усередині магазину. За словами А. Лазуткіної, через єдину щілину у вітрині їй вдалося роздивитися, як книги вже пакують у коробки, а потім вивозять на «Газелях» з чорного ходу.
— Ми матеріально відповідальні за товар, а не ці бандити на чолі з Корнієнком, який на кожному кроці кричить, що він новий директор — великий книголюб і книгознавець! — каже жінка.
Ростислав Корнієнко, якого Лазуткіна обвинувачує в нападах, днями під час прес-конференції заявив, що законно обіймає свою посаду, чого, втім, не може сказати про пані Лазуткіну.
«Я відновив себе як повноправного власника 50 відсотків акцій у компанії «Сяйво», відновив себе як директора «Сяйва» документально і прийшов туди, щоб просто розібратися в ситуації, що там відбувається. Як засновник і як директор», — цитує Р. Корнієнка УНІАН.
Він також зазначив, що не знає про рішення Солом’янського райсуду столиці, згідно з яким на посаді директора «Сяйва» залишається Алла Лазуткіна, і тому нічого з цього приводу коментувати не може.
За словами Р. Корнієнка, 19 лютого (у день другого захоплення магазину) він разом із двома судовими виконавцями й ще декількома своїми представниками прийшов до «Сяйва», щоб «одержати можливість здійснювати дії, пов’язані з орендою приміщення». При цьому фізичної сили до співробітників магазину вони не застосовували, більше того — жодного стосунку до тих «молодиків спортивної статури», які перебувають у магазині «Сяйво» останніми днями, не мають.
До слова, народний депутат Володимир Яворівський (БЮТ) наполягає на поверненні в комунальну власність приміщення столичної книгарні «Сяйво». На думку депутата, всі діячі культури повинні об’єднатися в ім’я захисту цієї книгарні: «Мені здається, що ми повинні подати суспільству сигнал, бо нас очікують неймовірно важкі, складні часи».
Сльозогінний газ витікає з приміщення книгарні «Сяйво» у центрі Києва.
Фото Володимира ГОНТАРА (УНІАН).