Українські рибалки теж хочуть на Олімпіаду. А поки риболовля не стала олімпійським видом спорту, вони змагалися не у Ванкувері, а на івано-франківському міському озері за Кубок України із зимового лову риби на блешню. 
У змаганнях взяли участь спортсмени з майже десяти областей України. Переможця визначали за вагою виловленої риби. В особистому заліку з результатом 1 кг 259 грамів лідирував киянин Ігор Новогородський, який є учасником збірної України з цього виду спорту. А в командному заліку перемогу здобула команда Київської області. Друге та третє місця розділили між собою команди з Рівного та Києва. Прикарпатські спортсмени-риболови зайняли шосте місце.
За словами організаторів, основним завданням таких змагань є передусім розвиток та популяризація риболовного спорту в Україні і пропаганда здорового способу життя. До речі, збірна України, за словами її капітана дніпропетровця Олексія Зайки, вже шість разів брала участь у чемпіонатах світу. Торік у Польщі українські рибалки стали чемпіонами світу. А невдовзі поїдуть відстоювати це високе звання на черговий чемпіонат світу в Америку.