мають намір зібрати тернопільські волонтери для неонатальних центрів. Це у кілька разів більше, ніж торік. Але регіональний керівник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Володимир Заверуха вважає мільйон цілком підйомним. Якщо торік у благодійній акції брали участь 500 студентів, то всього їх навчається у вузах області 20 тисяч, плюс школярі — це вже велика сила. Тим більше, що йдеться не просто про збір коштів на потреби дітей, а й про виховні моменти. Такі акції вчать співчуттю, доброчинності, любові до ближнього. Організатори мають намір залучити до цієї справи і священнослужителів. Принаймні, звернуться з такою ідеєю до обласної ради церков.
— А ще розширимо рамки акції, — обіцяє начальник головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Гульовський. — Якщо у попередні роки волонтери працювали в основному в обласному та районних центрах, то тепер дійдемо до кожного села.
За зібрані торік майже 140 тисяч гривень придбали авторефрактор німецького виробництва. Приймаючи його від організаторів акції, обласний дитячий офтальмолог Анжела Мойсеюк відзначила, що тепер можна буде без проблем сканувати будову ока і в найменших діток, починаючи від новонароджених. На диспансерному обліку в області перебуває майже шість тисяч дітей з аномаліями рефракції. Цьогоріч благодійна акція «Серце до серця» відбуватиметься з 17 по 23 травня.