Помилкою назвав народний депутат від БЮТ Євген Суслов одночасне проведення виборів до парламенту та місцевих рад. На вчорашній прес-конференції він заявив: перегони треба розвести в часі, й не економити на цьому коштів.

Водночас народний депутат виступає за перегляд закону про місцеві вибори. «В країні не буде можливості повернутися до мажоритарної системи, максимум — це відкриті списки. Вважаю, що це буде єдиний правильний крок для реформування і вирішення проблемних питань», — зазначив парламентарій. Євген Суслов наголосив, що одночасно проведені парламентські й місцеві вибори не призвели до вибору «якісного складу» місцевих рад. Адже мало хто робив свій вибір, орієнтуючись на програми політичних сил. Народний обранець вважає, що перехід від мажоритарної до пропорційної системи був дещо завчасний. «Суспільство має визріти, бо саме воно задає тонус політикам», — сказав Є. Суслов.
А заступник голови секретаріату Президента Ігор Попов вважає, що треба повернутися до мажоритарної системи виборів місцевих рад усіх рівнів. За його словами, в цьому випадку можуть бути різні варіанти. Й найоптимальніший — відкриті списки. Окрім того, має бути два тури виборів міських голів. Треба також скасувати імперативний мандат у такому вигляді для депутатів місцевих рад.
Він розповів, що переносити парламентські вибори на листопад немає сенсу. Вони мають бути наприкінці весни або влітку. «А що ми робитимемо до цього? Конфліктувати? Воювати? Бюджету в нас немає, в країні нині стільки проблем, що треба або створювати нову коаліцію та новий уряд і приймати бюджет, або йти на позачергові вибори. І тоді вже до них підв’язувати й місцеві, щоб зекономити бюджетні кошти», — наголосив він.