Знову наші біатлоністи — головна надія на медаль — залишилися за межею призерів. «Полювання» на лижах цього разу не вдалося в обох наших команд. І залишається остання надія — естафети.
Старший тренер національної жіночої команди України з біатлону Григорій Шамрай розповів про значимість гонки із масовим стартом для наших біатлоністок: «Як досвід боротьби цей старт був надзвичайно важливим для наших молодих спортсменок: це зміцнення їхнього бойового духу, крок на одну сходинку вище. Сьогодні нашим дівчатам бракує психологічної стійкості, а вона тільки на таких змаганнях здобувається. Стосовно призового місця, гадаю, нам поки що не вистачає везіння. Сподіваюсь, воно буде на нашому боці під час естафети».
Відбувся перпеляком?
Стрибун з трампліна Віталій Шумбарець потрапив до лікарні після падіння на тренуванні у Вістлері. За словами представників оргкомітету Ігор, у спортсмена немає серйозних пошкоджень.
Втративши орієнтацію у повітрі після стрибка з високого трампліна (K-125) і вдарившись обличчям, українець на якийсь час знепритомнів. До лікарні його доправили вертольотом. Найближчі 4—5 днів Шумбарець проведе у стаціонарному відділенні шпиталю, щоб запобігти виникненню будь-яких ускладнень.
Головна тривога Канади
Якщо збірна господарів Олімпіади не вийде до фіналу хокейного турніру, то це, можете не сумніватися, прирівнюватиметься до національної катастрофи. Але вірогідність такого досить висока. Збірна Канади в останньому матчі групового турніру поступилася хокеїстам США (3:5). Для виходу до чвертьфіналу канадцям треба здолати у матчі кваліфікації Німеччину. Та навіть у разі успіху легше не стане. Адже у поєдинку 1/4 фіналу доведеться помірятися силами з Росією. Отже, є великі шанси на повторення історії Ігор-2006 у Туріні, де у чвертьфіналі зійшлися саме збірні Росії й Канади.
Росіяни вийшли з групового турніру напряму, посівши перше місце. Вони перемогли команду Чехії (4:2). Хоча, заради справедливості, варто зазначити, що шанси на успіх мали і чехи. «Росіяни грали добре, але матч був рівним, — цитує нападника чеської збірної Мартіна Гавлата офіційний сайт ІІХФ. — У нас були моменти, але ми закинули недостатньо шайб для перемоги — у цьому і є різниця між обома командами».