Дніпропетровська міська централізована бібліотечна система для дорослих виграла ґрант на впровадження нових бібліотечних послуг з використанням Інтернету. Завдяки цьому інтернет-центри, крім Центральної бібліотеки, де такий уже працює упродовж восьми років, матимуть ще три філії, розташовані на найвіддаленіших житлових масивах міста — Перемога, Тополя та Червоний Камінь.
На Перемозі, зокрема, до користування Інтернетом планують залучити молодих людей з особливими потребами (вадами зору, опорно-рухомого апарату). Бібліотека №4 на Червоному Камені створює віртуальну юридичну консультацію, у якій можна буде отримати інформацію з працевлаштування. У бібліотеці №30 на Тополі послуги інтернет-центру орієнтують на старшокласників тутешніх п’яти шкіл, а також на молодих батьків. А в Центральній міській бібліотеці додасться ще одне робоче місце зі спеціальною програмою для користувачів з вадами зору.
Ґрант дніпропетровські бібліотекарі отримали за перемогу в конкурсі, який проводився за фінансової підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс. А оплату доступу до мережі Інтернет забезпечить міськрада, повідомила директор ЦБС Ерна Шамичкова.
Загалом за чотири роки дії проекту в Україні буде обладнано комп’ютерами і доступом до Інтернету понад тисячу бібліотек.