Свій сотий день народження в один день святкували одразу дві ювілярки з Жовтневого району Миколаївської області. 

Одна з них, Варвара Григорівна Раца, мешкає разом із внучкою Людмилою в селі Лимани. Інша, Ганна Михайлівна Шумовська, живе в селі Калинівка разом з невісткою, дружиною загиблого сина.
Доля обох жінок нелегка й у чомусь схожа. Обидві рано вийшли заміж. Обидві народили по четверо дітей.
Вийшовши заміж у двадцять років, Варвара Григорівна разом із чоловіком працювала в радгоспі, виховували діточок. На жаль, всі четверо дітей уже пішли з життя, давно помер і чоловік. Бабусю Варвару тепер тішать четверо внуків і п’ять правнуків.
Ганна Михайлівна родом з бідної багатодітної родини з-під Дрогобича. Вийшла заміж за такого само бідного, як сама. Важко працювали в колгоспі, виховували чотирьох дітей. У Ганни Михайлівни нині 7 онуків, 12 правнуків і два праправнуки.
Цього святкового дня ювілярок поздоровили глава держави, голова облдержадміністрації, начальник головного управління праці й соціального захисту населення, керівництво району. Іменинниці одержали пам’ятні адреси, квіти, подарунки.
Тепер в області мешкає 36 осіб, котрі подолали сторічний рубіж. На жаль, з них тільки двоє чоловіків, інші — представниці слабкої статі.
 
Миколаївська область.
На знімках: дві ювілярки.
Фото надано управлінням праці й соціального захисту населення ОДА.