Вибух, що прогримів у лікувальній установі, породив чимало проблем 
Перша: балони
Експерти назвали одну з головних причин вибуху в Луганській міській лікарні №7. Вони вважають, що в балоні з киснем був присутній газ, що містив органіку. Відповідно до висновків експертів, у реанімації лікарні були зруйновані три кисневі балони. Один з них вибухнув у результаті хімічної реакції, другий від нього здетонував, а третій був зруйнований, але не вибухнув, у результаті обвалення перекриття приміщення. Дослідивши залишки балона, який вибухнув, експерти дійшли думки, що, найімовірніше, між редуктором і балоном використовувалася несумісна з киснем прокладка. Як пояснив начальник Луганської держінспекції промислової безпеки й охорони праці в соціально-культурній сфері Ігор Дубовик, якби кисень у балоні був чистий, без домішок, ситуація могла б розвиватися по-іншому. Експерти мають з’ясувати, як і де сторонній низьковуглецевий газ потрапив у балон з киснем.
Друга: відбудова
Зруйнована споруда стане на два поверхи вищою. За словами першого заступника Луганського міського голови Маноліса Пілавова, лікарню повністю реконструюють протягом півроку. Сьогодні тут працюють будівельники, які демонтують зруйновані конструкції і зміцнюють уцілілі після вибуху. Прийнято рішення, схвалене Луганською філією Державного НДІ будівельних конструкцій, надбудувати ще два додаткові поверхи і за рахунок збільшення площі створити два нових відділення. Сума, необхідна на реконструкцію будівлі, становить 33,6 млн. грн. Міська влада планує зробити міську лікарню №7 однією із кращих у Луганську.
Основна частина медперсоналу вже працевлаштована, медики, кожний за своїм профілем, розподілені по інших міських лікарнях. Частина людей разом з головним лікарем продовжують займатися евакуацією обладнання та майна лікарні.
Третя: фінансова допомога
Обіцяні Кабміном для ліквідації наслідків вибуху 20 мільйонів гривень на розрахунковий рахунок надійшли. Частину грошей уже виплачено родинам загиблих — кожна одержала по 200 тисяч гривень. Однак потерпілим під час вибуху видачу матдопомоги тимчасово припинено до внесення змін у розпорядження Кабміну. Йдеться про збільшення суми допомоги. На даний момент необхідні зміни, нібито, внесено, і сума матеріальної допомоги родинам загиблих і потерпілим збільшена до 3,7 млн. грн. Як повідомили в Луганському міськвиконкомі, компенсаційні виплати потерпілим матимуть диференційований характер, залежно від ступеня важкості заподіяної шкоди.
 
Луганська область.