Юлія Поліщук (на знімку) із села Посягва Гощанського району — наймолодша фермерка на Рівненщині. Їй лише вісімнадцять, а вже створила своє фермерське господарство з романтичною назвою «Оаза Троянди». Та й сама дівчина теж романтична, тендітна. Навіть не віриться, що вже дає раду двадцяти гектарам угідь та фермі, де відгодовує велику рогату худобу.
Зрештою, дівчині було у кого перейняти досвід. Її батько Олег Богданович Поліщук, агроном за фахом, спочатку господарював на власному земельному паї, а згодом створив своє фермерське господарство «Маленький оазис» у цьому ж селі Посягва. Господарює ефективно. Від нього багато чого навчилася донька Юлія. Вже у десять років уміла керувати трактором — батько навчив. Якби законом було дозволено мати у такому юному віці права, то й у полі б працювала. Але, зрештою, тепер ці навики їй дуже стали у пригоді.
До речі, у сім’ї Розалії Миколаївни та Олега Богдановича — чотирнадцять дітей: четверо хлопчиків і десять дівчаток. У селі жартують, що це майбутні фермери. Однак цей жарт, схоже, виявився пророчим. Адже найстарша Юлія уже відділилася від батьків у тому плані, що має своє фермерське господарство, то, може, й інші з родини, коли подорослішають, підуть тим же шляхом. У всякому разі, у сім’ї Поліщуків немає білоручок — кожен з дітей, залежно від віку, має коло своїх обов’язків.
Рівненська область.
Фото автора.