Усього парламентарії планували розглянути 70 питань. Як зауважив під час погоджувальної ради глава парламенту Володимир Литвин, левова частина з них перейшла в графік депутатів із попереднього сесійного тижня.
Так, уже у вівторок топ-новиною у стінах Верховної Ради стало призначення урочистого засідання з приводу складання присяги новообраним Президентом на 25 лютого. Це видавалося логічним та водночас дещо передчасним. Адже на час, коли 238 парламентаріїв проголосували за проведення інавгурації, у Вищий адмінсуд навіть ще не передали справи про допущені на виборах порушення. У цей день депутати також відмінили свою постанову про проведення місцевих виборів 30 травня. Офіційно підставою для цього стало те, що країна й досі не має бюджету на цей рік, а без нього неможливо профінансувати проведення народного волевиявлення. Водночас Верховна Рада відхилила проект закону про повернення до десятирічної форми навчання.
У середу пристрасті розгорілися навколо підтвердження легітимності коаліції. У відповідь на вимогу регіоналів оголосити про її розпад Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до депутатів із проханням протягом десяти днів надати письмове підтвердження того, що необхідні 226 голосів є. Варто відзначити, що й без цього коаліційні переговори в стінах парламенту просто вирували. Однак остаточно долю більшості визначити так і не вдалося.
У четвер сесійну залу очистили від партійної символіки. Згідно з Регламентом, у приміщенні, де засідають парламентарії, не місце політичній агітації, тож за дорученням Володимира Литвина прапорці, що роками красувалися на робочих місцях депутатів, прибрали. Цього дня народні обранці дали зелене світло державній підтримці виробництва національних фільмів. А в п’ятницю парламентарії достроково припинили повноваження Віктора Януковича у Верховній Раді у зв’язку із обранням на пост Президента.
16 лютого. Яків Табачник, Микола Азаров, Іван Плющ під час пленарного засідання, на якому 238 голосами депутати призначили проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складанню присяги новообраним Президентом України, 25 лютого 2010 року о 10 годині у сесійній залі Верховної Ради.
17 лютого. Олександр Рябека (у центрі) під час пленарного засідання, на якому, зокрема, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся до парламентської більшості з проханням у десятиденний термін надати документи, які підтверджують існування коаліції.
18 лютого. Микола Рудченко, Микола Шершун, Катерина Ващук, Василь Шпак під час пленарного засідання, на якому, зокрема, у другому читанні та в цілому 351 голосом депутати прийняли закон про внесення змін до Закону «Про кінематографію» (щодо державної підтримки виробництва національних фільмів).
19 лютого. Борис Дейч, Юрій Гайдаєв, Катерина Самойлик під час пленарного засідання, на якому Верховна Рада достроково припинила повноваження народного обранця Віктора Януковича (242 «за») у зв’язку з його обранням Президентом України.