Нещодавно під час зустрічі заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка з керівниками дошкільних закладів Полтави було презентовано диск «Слуханка» для української малечі», який отримали усі дитсадки міста. Але тоді ж з’ясувалося, що в більшості дитсадків слухати «Слуханку» немає можливості через відсутність «прослуховуючих пристроїв». Народний депутат України Вадим Петренко пообіцяв придбати кілька музичних центрів за власні кошти, а міський голова Андрій Матковський звернувся з таким само проханням до депутатів міської ради.
Ініціативу було підтримано і нині в багатьох дитсадках діти уже з задоволенням слухають «Слуханку», співають і танцюють у «супроводі» новеньких музичних центрів. Ось і цими днями депутати міської ради Лариса Семеняга, Микола Ачкасов, Сергій Гершкович, Ігор Кужик та Михайло Юхименко завітали до ясел-садка №39 «Чайка», щоб урочисто передати музичні центри й дитсадкам №7, 26, 41, 42 та 44. Діти підготували для гостей святкову програму.
Міський голова Андрій Матковський зазначив: турбота депутатів (причому з різних фракцій) про дошкільні заклади є комплексною. Наприклад, у тому ж дитсадку №39 відремонтовано дах, замінено вікна сучасними склопакетами, що допомогло йому нормально перезимувати. Вручення   музичних центрів — це внесок у патріотичне виховання малечі, яка відтепер ближче познайомиться зі скарбами народної творчості. Незабаром дитсадки отримають ще 10 музичних центрів.
Полтава.