Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 3-й тур.

8 серпня. «Говерла» — «Ворскла». 0:0. Ужгород. Стадіон «Авангард». 2 650 глядачів. Рефері — Абдула (Харків).
 
9 серпня. «Металург» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя). 1:1. Київ. «Оболонь-Арена». 2 500 глядачів. Рефері — Бондар (Київ). Голи: Александре, 30 — Каплієнко, 53.
«Динамо» — «Олімпік». 0:0. Київ. НСК «Олімпійський». 
14 180 глядачів. Рефері — Головков (Луганська область).
«Шахтар» — «Металіст». 1:0. Львів. «Арена-Львів». 18 556 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Гол: Ракицький, 52. Вилучено Ордеця («Шахтар», 15, фол останньої надії).
10 серпня. «Дніпро» — «Карпати». 4:0. Дніпропетровськ.  «Дніпро-Арена». 12 668 глядачів. Рефері — Лисенчук (Київ). Голи: Гама, 47, Шахов, 65, 75, Калинич, 83.
«Дніпро», «Шахтар» — по 9 очок, «Динамо» — 7, «Чорноморець», «Металург» (Запоріжжя), «Металург» (Донецьк), «Олімпік» — по 4, «Волинь», «Металіст» — по 3, «Говерла» — 2, «Іллічівець», «Ворскла», «Карпати» — по 1, «Зоря» — 0.
Ще на початку зустрічі у Львові рефері вилучив з поля донеччанина Ордеця, котрий зірвав вихід сам на сам Азеведо. Але «Металіст», здобувши таку фору, чомусь не кинувся в наступ. А от «гірники» наче й не помітили втрати «бійця». Вони намагалися гостро атакувати. І кілька разів могли добитися результату. Та Адріано пробив вище воріт після прострілу Шевчука, а Кривцов у результаті розіграшу кутового влучив у стійку.
Хоч як дивно, а й після відпочинку харків’яни особливою активністю не відзначалися. За що й поплатилися. «Шахтареві» вдалося забити під час виконання стандарту. Срна подав кутовий, Шуст помилився на виході, а Ракицький ефектним ударом метрів із 25 вразив ціль. Цей гол став переможним.
«Металіст» нині переживає вочевидь не найкращі часи. Особливо дошкуляють йому кадрові проблеми: група іноземців вирішила залишити команду. А тут ще й кілька важливих виконавців травмувалися.
У Києві сталася перша сенсація чемпіонату. «Динамо» втратило очки, не змігши зламати спротив дебютанта ліги. Але прихильників «біло-синіх» розчарував не результат, а гра улюбленої команди. Без швидкостей, без переваги в повітрі, без точних ударів по воротах — такими запам’яталися динамівці в цій зустрічі.
Особливо цікавить запитання: як можна вирішувати високі завдання  у національному чемпіонаті і в груповому турнірі Ліги Європи без нападників? Клуб продав в Англію Ідейє, Мбокані переніс операцію і вибув з гри принаймні до листопада. Залишився єдиний, так би мовити, чистий форвард — Кравець, але він, на жаль, не демонструє високого бомбардирського рівня. Він здібний гравець, але йому, здається, бракує  агресивності, швидкості в прийнятті рішень, лідерських якостей. Можливо, вони у нього є, але треба активніше намагатися їх показати.
Своїх уболівальників після невдалих матчів у кваліфікації Ліги чемпіонів порадував «Дніпро», котрий здобув переконливу і красиву перемогу над «Карпатами». До стану дніпропетровців повернувся його лідер Ротань, який навіть збирався перейти до «Рубіна» (Казань). А ще Мирон Маркевич позицію на правому фланзі півоборони довірив молодому Лучкевичу. І не помилився, бо Валерій був досить помітним у складі господарів.
Усі головні події сталися в другому таймі. Спочатку Гама сильно і влучно пробив метрів з двадцяти. А потім у «Дніпра» зазвучав потужний хор футболістів, котрі вийшли на заміну. В центрі опинився Шахов (на знімку). Спочатку він активно зіграв на добиванні, після того як Коноплянка намагався влучити з гострого кута. А потім пробив з лінії карного майданчика, скориставшись ідеальною передачею від Ротаня. Нарешті, Шахов продемонстрував ще й асистентський хист, вивівши на ударну позицію Калинича, котрий також вийшов на заміну.
 
Фото ФК «Дніпро».