Комітет з питань промислової політики та підприємництва розглянув і затвердив план роботи комітету на поточну сесію. Народні депутати продовжать реформу, яка спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу.
— Адже це не лише конкурентоспроможна економіка, а й створення внутрішнього ринку, — каже голова комітету Наталія Королевська. — У 2009 році було вжито заходів щодо підтримки окремих галузей промисловості. Вже у січні виробництво у промисловості зросло на 11,8, в сільському господарстві — більш як на 5 відсотків.
Тож на часі, переконана вона, проведення реформ, які на найближчі, посткризові, роки забезпечать розвиток внутрішнього ринку, підйом промисловості та малого і середнього бізнесу.
Одним із перших кроків, на думку Н. Королевської, має стати скорочення видів ліцензування. Нині в Україні ліцензуванню підлягають понад 80 видів діяльності. 
Народні депутати сподіваються, що їм удасться змінити закон про підтримку малого та середнього бізнесу, з тим щоб модернізувати його відносини з владою. Комунікація між чиновниками та підприємцями має бути зведена до мінімуму, — впевнені вони. А мінімальна комунікація — це максимальний відхід від перевірок, ліцензування і дозволів.
«На 2010—2012 роки ми маємо дати повне зелене світло для малого та середнього бізнесу. Це одна з серйозних точок розвитку економіки в нашій країні і створення внутрішнього ринку», — наголосила Н. Королевська.