Сердечно поздоровляю вас із всенародним святом — Днем захисника Вітчизни.
За доброю традицією в цей день ми віддаємо данину пошани й поваги всім, хто на різних етапах історії захищав Вітчизну, боронив рідну землю, відстояв її честь, свободу і незалежність у двобої з фашизмом у роки Великої Вітчизняної війни, надійно охороняв мирну працю свого народу. З особливою теплотою і вдячністю віншуємо тих, хто сьогодні самовіддано й сумлінно виконує свій священний обов’язок з оборони Батьківщини, захисту її суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності, підносить добре ім’я України своєю участю в міжнародних миротворчих операціях.
У цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю всіх, хто на олтар служіння Вітчизни поклав найдорожче, що є в людини, — життя, хто обезсмертив себе у вічності заради щасливого майбутнього свого народу і своєї країни. Жертовний подвиг захисників Вітчизни — це найвеличніші сторінки нашої історії, які в усі часи будуть взірцевим прикладом прояву синівської любові до рідної землі, незмірно вивищуючись своїм подвигом над марнотою і дрібнотою оцінок політичних кон’юнктурників.
Українська держава робитиме все для увічнення пам’яті героїв, гарантування гідних умов життя ветеранам, для створення належних соціальних і правових умов воїнам мирного часу, підтримання на достойному рівні боєздатності й боєготовності Збройних Сил. Верховна Рада України вбачає в цьому свій найважливіший обов’язок.
Від усієї душі зичу всім вам миру, добра, благополуччя, успіхів у житті і ратній службі.
Нехай надихає вас на нові звершення в ім’я Вітчизни всенародна любов!