Хоча країна завмерла в очікуванні рішення Вищого адміністративного суду щодо оскарження Юлією Тимошенко результатів президентських виборів, повним ходом триває підготовка до інавгурації Віктора Януковича. А на печерських пагорбах вирують суперечки про долю парламентської коаліції, нового прем’єра та уряд.
Регіонали квапляться якнайшвидше взяти владу у свої руки: рішення про дату інавгурації новообраного президента — 25 лютого — розглядали першим питанням на початку пленарного тижня й проголосували за лічені хвилини. А розрекламований бютівцями проект постанови про скасування інавгурації 25 лютого навіть не розглядався. Вочевидь, тому що у самих бютівців із арифметикою все гаразд: як не крути, а жаданих 226 голосів було не назбирати.
Схоже, не вірить у можливість скасування інавгурації і Віктор Ющенко: свою останню прес-конференцію на посаді глави держави він провів виважено й спокійно. А МЗС уже активно розсилає запрошення на церемонію керівникам усіх країн.
А ось із вирішенням решти питань, нерозривно пов’язаних зі зміною влади, — коаліції та уряду — поспіху нема. Офіційна версія — мовляв, спочатку Віктору Федоровичу треба перебратися на Банкову, а перемовини варто вести ґрунтовно і послідовно. Натомість опоненти біло-синіх стверджують, що коаліціада і прем’єріада зайшли в глухий кут. «Золота акція», яку традиційно приписували Блоку Литвина, перемістилася у фракцію «НУ—НС». Саме від неї наразі залежить, якого відтінку набуде нова коаліція, чи «воскресне» стара.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин зажадав від фракцій, які нині входять до коаліції, у десятиденний термін надати щонайменше 226 підписів депутатів, що входять до складу парламентської більшості. Як заявив В. Литвин, якщо відповідних документів не буде, то доведеться говорити про формування нової коаліції або розпуск парламенту. Коаліція негайно скликала засідання ради, однак тактика подальших дій залишилася за сімома замками. Втім, можливо, і ховати нема чого. Після кількагодинного зібрання одні депутати від «НУ—НС» говорили, що тепер фракція «НУ—НС» відродиться, а коаліції з регіоналами ніколи не буде. Інші стверджували, що депутатам пропонують звабливі посади, в тому числі й в уряді... Ю. Тимошенко. Справді, БЮТ обрав тактику боротися до останнього не лише за посаду Президента, а й прем’єра. Після зустрічі фракції «НУ—НС» з Ю. Тимошенко депутати в один голос говорили, що Юлія Володимирівна робитиме все можливе для того, аби фракція «НУ—НС» залишилася в чинній коаліції. А за словами колишнього члена Партії регіонів Тараса Чорновола, кількість прибічників коаліції з ПР у «НУ—НС» за останні дні скоротилася з 34 до 15.
Утім, у Партії регіонів не вірять у те, що коаліція збережеться в нинішньому вигляді, й обіцяють надати їй нове обличчя одразу після інавгурації. 
Тим часом, допоки політики ведуть свою гру, правники вправляються в юридичній казуїстиці. Заступник голови ЦВК Андрій Магера, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду про призупинення рішення ЦВК щодо встановлення результатів президентських виборів, звернув увагу і на те, що слово «рішення» треба розуміти в широкому сенсі. Адже постанови ЦВК не приймала. Тож, за словами А. Магери, цей факт не означає, що результати виборів скасовано чи визнано недійсними, легітимність виборів лише піддано сумнівам і «час зупинився».
Що ж, саме є можливість передихнути після бою і поритися в дрібних деталях, на яких базується велика політика, та пошукати «середину», в якій, як кажуть, і криється істина.