18 лютого голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал зустрівся з главою місії спостереження Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Послом Гайді Таліавіні, її заступником Гаральдом Єпсеном та аналітиком виборчого процесу Раулем Мурешаном.
Пані Посол особливо відзначила конструктивний та плідний характер співробітництва місії. На цей період, повідомила вона, спостерігачі від місії вже проаналізували перебіг виборів у тих регіонах, де вони працювали, подали свої зауваження й пропозиції, більшість з них уже повернулись до своїх країн. Підготовлена заява міжнародної місії про попередні результати та висновки, яку гості запропонували увазі Центральної виборчої комісії. Але, зазначила Гайді Таліавіні, з метою більшої об’єктивності та конструктивності наступного підсумкового звіту члени місії хотіли б з’ясувати окремі аспекти проведення повторного голосування, а також особливості судового оскарження протоколу комісії про результати виборів Президента України.
Володимир Шаповал у свою чергу дав високу оцінку діяльності місії спостереження БДІПЛ ОБСЄ, як і інститутові міжнародних спостерігачів загалом. Він відзначив, що позиція міжнародних спостерігачів щодо організації проведення виборів Президента України 2010 року і роботи виборчих комісій усіх рівнів є важливою як для організаторів виборів, так і для політиків, оскільки висловлені оцінки не дають підстав для звинувачень як у бездіяльності, так і в спробах масштабних фальсифікацій чи інших дій подібного характеру.
Голова ЦВК на їх прохання більш детально поінформував про статистичні показники голосування виборців за межами виборчих дільниць (так зване голосування вдома), а також включення громадян до списків виборців напередодні та в день повторного голосування. Окремою темою розмови стали скарги і звернення громадян у ході виборчого процесу, судові рішення щодо підсумків повторного голосування на низці виборчих дільниць, наявність та обґрунтування підстав для оголошення Центральною виборчою комісією 14 лютого результатів виборів Президента України.
Відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату комісії.