Учора в Міністерстві освіти й науки України продемонстрували спеціалізований «рідер» — електронну книжку, на карті пам’яті якої можна зберігати підручники, посібники, словники тощо. Загалом усю літературу, необхідну для навчання школяреві.
Цей проект — спільне дітище Державного спеціалізованого видавництва «Освіта» і Міністерства освіти й науки України.
Директор видавництва «Освіта» Борис Максимець зазначив, що на сайті підприємства вже є 39 файлів електронних підручників для 7—9-х класів загальноосвітньої школи: «Це електронні копії паперових підручників, які діти зможуть читати за допомогою нового рідера». Вартість кожного файлу коливається в межах 10,20—10,50 гривні.
Кожен школяр, що користуватиметься новим пристроєм, зможе зберігати в карті пам’яті до 10 000 підручників, користуватися словниками ABBYY Lіngvo, одночасно читати й перекладати іншомовні тексти, наголошує Міністерство освіти й науки України.
Подібний пристрій здатен зменшити витрати міністерства на друк навчальної літератури. Нині борг тільки державному спеціалізованому видавництву «Освіта» становить 2,1 мільйона гривень. А оскільки без підручників школярі одержувати знання не зможуть, це й стало поштовхом для створення їх першої у світі електронної версії. «Раніше в Європі й Азії намагалися запровадити навчання за електронними книжками, але відмовилися від цієї ідеї, бо їхні екрани не були безпечними для дитячого зору. Але ми виправили цю проблему...» — заяв