В Івано-Франківську відбувся перший в Україні політик-слем — змагання серед молоді в ораторському мистецтві. Організаторами його стали Молодіжна адміністрація області, клуб «Свій» та громадський рух «Молодь за зміни», а автор такої ідеї — співзасновник івано-франківської «Школи лідерів» Радислав Петрів. 
Кожен учасник політик-слему протягом 10 хвилин виголошував перед публікою власну промову на тему: «Моє ідеальне місто». А слухачі шляхом таємного голосування оцінювали красномовство ораторів: стиль викладу, нестандартність мислення, переконливість, уміння яскраво й образно формулювати думки тощо. Акцент цих змагань був не так на те, що учасник говорить, а як він це робить. Захід викликав до себе великий інтерес молоді. А кращим оратором першого політик-слему стала студентка 3-го курсу Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу Уляна Івасишин (на знімку), яка й отримала грошовий приз.
Організатори переконані, що вміння красномовно говорити нерідко визначає успіх людини в житті. Ще Цицерон вважав, що «погано говорити так само непристойно, як не вміти читати». Та, на жаль, багато людей комплексують перед публікою, не вміють захопити їх своєю промовою або ж просто недооцінюють силу ораторського мистецтва. Тому такі свого роду тренування для молоді у вигляді публічних змагань у красномовстві обіцяють проводити щотижня.
 
Івано-Франківськ.
Фото автора.