Нас завжди хвилює смак їжі більше, ніж її користь. А «гіркі» продукти дуже корисні.
Так редька — загальнозміцнювальний засіб. Цей коренеплід поліпшує обмін речовин, підвищує імунітет, сприяє травленню, є природним аналогом антибіотика широкого спектру дії, виводить зайву рідину з організму. А хрін, який редьки не солодше, вбиває хвороботворні бактерії, знімає запалення. До того ж він має виражену бактерицидну й антисептичну дію. Щодня протираючи шкіру соком хрону, можна позбавитися веснянок.
Гірчиця благотворно впливає на нерви. За своєю дією вона майже аналогічна редьці і хріну, але водночас використовується і при захворюваннях нервової системи — від нервового збудження і невриту сідничного нерва.